Home PL EN DE
IMG_0782.jpg
IMG_0836.jpg
IMG_0825.jpg
IMG_0975.jpg
IMG_1143.jpg
IMG_1329.jpg
IMG_3559.jpg
MU03-WIZ_1.jpg
MU03-WIZ_2.jpg
RYCHTALSKA_ujecie6.jpg
RYCHTALSKA_ujecie2.jpg
RYCHTALSKA_ujecie1.jpg
RYCHTALSKA_ujecie3.jpg
RYCHTALSKA_ujecie4.jpg
RYCHTALSKA_ujecie5.jpg
MU03-WIZ_3.jpg
PZT.jpg

Residential-commercial building
location: Wrocław, Rychtalska
investor: Promenady Wrocławskie VD Sp. z o.o.
area: 20533,33 m²
project year: 2011- 2012 
completion: 2012- 2013

The project provides for the construction of two buildings, the first on a J plan, and the second on a compact central stairwell plan. The buildings feature restrained, monochromatic colours, and a division into two basic parts; a dark grey plinth, and the main part of the facade, primarily white but in places dark grey. The entirety of the complex of buildings is characterised by canopies over the entrances, glass-walled facades at the ground level intended for commercial use, and balconies with steel barriers attached to each apartment.  The building constructed on a J plan is intersected by the entrance to the underground parking garage and a vehicle entrance to the courtyard. The building features six aboveground storeys, while in the northern part a seventh dominant storey is added. The compact building has four storeys. The main principle in designing the forms of the buildings was to interleaf the white surfaces with dark grey fields in which windows are located. This manner of creating the look of the facade aims to give the complex a highly contrasting, and thus dynamic and modern image.  Both buildings are linked by an underground parking garage which is slightly raised above ground level; its canopies are used in the design as an internal courtyard intended for recreational and relaxation use, while also providing aboveground parking spaces. Apart from landscape architecture comprising benches, rubbish bins, bike racks, a rug beater, exterior lighting, and a playground, the green space of the courtyard features small squares finished with a different surface material, such as bark ground cover, which form a space for recreation and meetings of residents along with the benches etc. On the western side the lot borders a park with foot and bike paths and ponds.



<- Back

ASPA Architectural Studio
Sp. z o.o. Sp. komandytowa 

Addres: Zielonego Dębu 6
51-621 Wrocław

telephone: +48 71 342 22 78
e-mail: grupa_wro@as-pa.pl